O zi de muncă … ALTFEL

Astăzi, 28 iulie 2017, angajații unității protejate din cadrul ASCIS au avut parte de o zi de muncă neobișnuită. Pentru o mai bună înțelegere a rolurilor pe care aceștia le au în cadrul echipei, aceștia au avut de realizat sarcini ”deosebite” – puzzle și construcții din piese lego. Concentrare, muncă în echipă, dar și relaxare…

Aflati mai multe informatii

Întreprindere socială de inserție

La data de 8 decembrie 2016, Asociația pentru Sprijin Comunitar și Integrare Socială (ASCIS) a primit atestatul ca întreprindere socială și certificatul de întreprindere socială de inserție. Statutul de întreprindere socială de inserție reprezintă recunoașterea oficială a misiunii sociale a asociației privind integrarea socială și profesională a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile. Spre deosebire de întreprinderile…

Aflati mai multe informatii

Perfectul simplu

Evenimentul Perfectul simplu a fost organizat de către ASCIS în parteneriat cu Primăria Municipiul Iași, DGASPC Iași, Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași și Asociația Lumen. Spectacolul a fost susținut în Iași, în data de 5 mai 2015, la Hotel Majestic, de către artiști cu dizabilități care au demonstrat performanță artistică dincolo de orice bariere.

Primul moment al serii a fost susținut de Diana Elena Cazan care a oferit un recital deosebit. După începutul electrizant, Conf. Univ. Dr. Octavian Jighirgiu a făcut o emoționantă prezentare a volumului de poezii care a fost lansat în cadrul evenimentului – ”Imprumută-mă cu timp” al autoarei Dana Camelia Dascălu. Dana Camelia Dascălu este un fenomen artistic în condițiile în care a absolvit doar 4 clase primare, nu poate să scrie din cauza bolii și este în totalitate dependentă de îngrijirea altei persoane.

Dana Camelia Dascălu este îngrijită în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău. Discursul Danei din cadrul evenimentului a oferit emoții celor prezenți, dar și multă bucurie și poftă de viață.

Aflati mai multe informatii